Šta je Padel?

Padel je sport koji kombinuje akciju sa zabavom i društvenom interakcijom. To je odličan sport za igrače svih uzrasta i veština, jer se brzo i lako savlada. Većina igrača dobija osnove u prvih pola sata igranja kako bi mogli da uživaju u igri.

Padelom ne dominiraju snaga, tehnika i servis kao što se to dešava u tenisu i stoga je idealna igra za muškarce, žene i omladinu da se takmiče zajedno. Važna veština je umešnost, jer se poeni dobijaju pre strategijom nego čistom snagom i moći.

Izmišljen 1969. u Meksiku od strane Enrikea Korkere, padel je prepoznat kao internacionalni sport u septembru 2019. godine i sada je jedan od svetskih najbrže rastućih sportova po učešću. Trenutno se igra u 57 zemalja širom sveta. Mnogi mu predviđaju status olimpijskog sporta u bliskoj budućnosti za šta treba da je prisutan u 75 zemalja. Padel je već prevazišao tenis kao najpopularniji sport u Španiji po količini prodane opreme.

Teren za
Padel

Padel je mešavina tenisa i skvoša. Obično se igra u dublu na zatvorenom terenu okruženom zidovima od stakla i metalne kaše. Teren je jedna trećina veličine teniskog terena.

Lopta može da se odbije od bilo kog zida, ali može samo jednom da udari u travnjak pre nego što bude vraćena. Poeni se mogu postići kada se lopta dvaput odbije u polje takmičara.

Reket i loptica
za Padel

Igra se brzo i lako uči, što je čini zabavnim sportom koji izaziva zavisnost. Koristeći kratki reket bez žica sa elastičnom površinom sa rupama i teniskom lopticom niske kompresije, servis se vrši ispod pazuha.

Udarci se igraju pre ili nakon što se lopta odbije od okolnih staklenih zidova, dodajući jedinstvenu dimenziju sportu u odnosu na konvencionalni tenis.

Naši
Centri

Reket Centar Košutnjak

Kneza Višeslava 72, Zavod za sport, Beograd.    
Preko puta veštačke stene kod hotela Trim.

Imate
pitanja?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili  želite da rezervišete termin, budite slobodni i kontaktirajte nas!

+38164 8955 855
info@padelcentar.rs

Pišite nam

Popunite našu formu i mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.